ZvN - Foto_nieuw
Label@4x

kijkje in de stal

Beleef de boerderij van dichtbij

Nederland is een echt zuivelland; zo weet vrijwel iedereen dat melk van de koe komt. Velen weten ook dat koeien niet meer met de hand worden gemolken, maar met melkrobots.

Wisten jullie al dat dit niet alleen voor vrijheid zorgt bij de boer, maar ook bij de koe? Die kunnen nu namelijk zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden. En zo zijn er nog veel meer noviteiten die vandaag de dag worden toegepast in onze melkveehouderij. Wij laten je graag kennismaken met de Melkveehouderij van Nu.

ZvN - Kijkje in de stal

Onze rondleidingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze boerderij, boek dan een rondleiding en beleef onze wereld van dichtbij.

Rondleiding
Halfvol

Tijdens de rondleiding ‘Halfvol’ breng je samen met boer Mark of boerin Ineke een bezoek aan onze stallen. We beginnen bij de kalfjes. Het stro pronkt om hun kleine lijfjes, terwijl ze slapen in hun eigen verblijf. Zodra ze wat groter worden, komen ze in een meidengroep waar ze heerlijk met elkaar kunnen dollen totdat ze puber zijn.

Enkele weken voordat een koe haar kalf krijgt, verblijft ze bij ons in een groot strohok. Het zou zomaar kunnen dat je bij het bezoek aan deze strohokken getuige bent van de geboorte van een kalfje. Ook brengen we een bezoek aan onze melkrobots die ervoor zorgen dat onze koeien gemolken kunnen worden wanneer ze willen. Uiteraard mag je tijdens de rondleiding ook een blik werpen in de megakeuken waar wij het voer van onze koeien bereiden.

 

 

Rondleiding boeken?
Plan meteen je bezoek in via onderstaande link, of stuur een mail naar info@zuivelvannu.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Rondleiding
Vol

 

Wil je méér dan alleen het bezoek aan onze stallen, boek dan de rondleiding ‘Vol’. We beginnen het bezoek in onze bovenbouw met een kopje koffie of thee en natuurlijk een echte Brem-koek. Terwijl je van de warme drank geniet, neemt boer Mark je mee in de wereld van ons bedrijf. Hij vertelt over het ontstaan, onze visie, de toekomst en daagt je uit om mee te discussiëren over diverse maatschappelijke onderwerpen die spelen in de wereld van de melkveehouderij. Hebben jullie een duidelijk beeld gevormd, dan mag je alles met eigen ogen zien tijdens het bezoek aan de stallen.

 

 

 

Rondleiding boeken?
Plan meteen je bezoek in via onderstaande link, of stuur een mail naar info@zuivelvannu.nl en vraag naar de mogelijkheden.